Постни сарми с ориз и сини сливи

Интересна идея за любимите сармички


Приготвяне
60 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Нарязаният на дребно лук се пържи в олиото до златисто. Добавя се измития и изцеден ориз и се пържи , докато стане прозрачен. Долива се 1/2 чаена чаша вода, остава на огъня и се бърка до попиване на водата от ориза. Слагат се всички подправки, сушените сини сливи, бърка се малко и се маха от огъня да поизстине. Във всеки зелев лист се завива по 1 супена лъжица от сместа, като във всяка сарма се слага по една слива и се подрежда плътно в тавичка. Залива се с 1 чаена чаша вода, 1 чаена чаша зелев сок, няколко лъжички олио, покриваме със зелеви листа и печем във фурната.
Още по темата

Свинската и телешката кайма се смесват и към тях се прибавят червеният и черният пипер, оризът, доматеното пюре и сол на вкус. Всичко се омесва добре.
Сланината се...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп