Постна мусака с тиквички и кашкавал
Още по-богата идея за семейната трапеза
Приготвяне
60 минути
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Настъргват се тиквичките на едро, посоляват се и се оставят да омекнат. Изстискват се тиквичките от водата, към тях се прибавят нарязания лук, чесън, копър, настъргания кашкавал, малко черен пипер, малко настъргано индийско орехче, яйцето, зехтина и накрая галетата. Разбърква се добре. Намазва се тавичка със зехтин поръсва се с галета и се изсипва сместа, отгоре се залива с разбитото кисело мляко с брашно и яйце. Пече се до готовност. Тавичката е с размер 20х20см.
Още по темата
Изпечените и обелени чушки нарязваме на парчета. Разбиваме яйцата и към тях прибавяме натрошеното сирене, киселото мляко, черния пипер и магданоза. В малка тавичка,...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп