Шарена мусака с пюре
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Ситно нарязаният лук се задушава в олиото, прибавя се каймата и се пържи докато стане на трохи. Морковите, нарязани на кубчета, се прибавят към каймата и се подправя със сол, черен пипер и магданоз. Сместа се маха от котлона, прибавят се грахът, царевицата и се разбърква добре. Пюрето се приготвя, като сваряваме картофите обелени и нарязани на кубчета в подсолена вода, пасираме ги и прибавяме прясното мляко, маслото, черен пипер и малко сол. Изсипваме сместа с каймата в тавичка, отгоре покриваме с картофеното пюре, върху пюрето настъргваме кашкавала и печем в умерена фурна до златисто.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп