Постен гювеч по каракачански

Икономично и леко предложение за домашно ястие


Приготвяне
60 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Лукът се нарязва на ситно и се задушава в олиото до омекване. Прибавят се последователно чушките, нарязани на ивици, грахът, доматите, нарязани на ситно, червеният пипер и брашното. Разбъркват се и се изсипват в гювеч. Прибавят се настърганото на ренде сирене, ситно нарязаният магданоз и сол на вкус.
Ястието се разбърква и се слага в силна фурна, но не предварително загрята. Към края на печенето се залива с киселото мляко и разбитите яйца. Прибавя се и маслото и се запича отново.
Още по темата

В пръстен гювеч се слага малко мазнина на дъното, след това се нареждат нарязаните на шайби глави лук. След това ред гъби, ред ребърца, ред чушки, моркови, пак ред...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп