Понички с шоколад
Приготвяне
2 часа
Порции
10
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Разтваряме маята в захарта и топлото мляко, добавяме яйцата, маслото, ванилията и солта. Замесваме меко тесто, което оставяме за около 1 час да втаса. След втасването разточваме кора с дебелина 1 см (ако е по-тънка, няма да са кухи вътре поничките), нарязваме с кръгла форма (от курабийки). Ако не разполагаме с форма, може и с чашка. Пържим в загрята мазнина. След като ги изпържим, оставяме върху домакинска хартия, за да се отцеди мазнината, и пълним с пълнеж по желание с помощта на шприц (може и да ги разрежете и да ги напълните с помощта на лъжичка). Моите в случая са с течен шоколад.
Дано предложението ви допадне. Да ви е сладко!
Още по темата
Смесете водата и солта и я сложете в тенджера на котлона. Когато заври изсипете брашното наведнъж, и започнете да бъркате енергично с дървена лъжица, до получаването...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп