Питка със сирене и сметана
Толкова пухкава и мека, че се топи в устата
Приготвяне
70 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
В част от загрятото мляко поставете маята и захарта. Оставете да шупне. С тел разбийте яйцата, солта и олиото. Добавете тази смес в брашното. След като се активира маята и нея добавете в купата с брашно. С добавянето на останалото топло мляко омесете тесто. Покрийте с найлоново фолио и го оставете хубаво да втаса. Смесете сметаната с натрошеното сирене. Втасалото тесто разделете на две. Първата част разстелете в тава или форма за печене. Намажете с масло. Отгоре разпределете сиренето и сметаната. Накрая поставете втората част и намажете с масло. Оставете го да втасва, докато се затопли фурната на 200С. Печете около 30-40 минути.
Още по темата
В купа се поставят сухата мая, захарта и хладката вода, и маята се оставя да се активира. Щом маята шупне, се добавят брашното, солта, олиото, подправките и...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп