Питка със сирене и подправки

Толкова пухкава и мека, че се топи в устата


Приготвяне
45 мин
Порции

6

Начин на приготвянe
В купа се поставят сухата мая, захарта и хладката вода, и маята се оставя да се активира. Щом маята шупне, се добавят брашното, солта, олиото, подправките и настърганото сирене, разбърква се първо с дървена лъжица, а след това се доомесва на ръка. В зависимост от брашното се добавя още малко брашно (ако е необходимо). Тестото се разпределя в намазнена тава, фурната се пуска да загрее на 200 градуса, а докато тя се загрява, тестото се оставя на топло да повтаса. След като фурната се затопли, питката се намазва с разбито яйце, поръсва се със сусам и се пече около 30 минути, в зависимост от фурната.
Още по темата

От брашното, маята, млякото, содата, олиото, солта и малко вода замесваме меко тесто и го оставяме да втаса. През това време запържваме лука и каймата. Пържим, докато...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп