Питка с орехи без яйца

Икономичен и вкусен домашен десерт или пък закуска


Начин на приготвянe
Пресяваме 980 г брашно и бакпулвера и прибавяме към тях стафидите и орехите. В подходящ съд сипваме олиото, портокаловия сок и 1 ч.ч. вода и добавяме 1 ч.ч. захар и портокаловата кора. Слагаме брашното и разбъркваме. Сипваме получената смес в тава, намазана с останалото олио и поръсена с останалото брашно. Печем 60 мин във фурна, загрята на 180º. В съд с 1 ч.ч. вода добавяме останалата захар. Разбъркваме и оставяме да се вари 10 мин. Преди да сервираме, заливаме изстиналата питка с готовия сироп.
Още по темата

Загрейте млякото, но без да кипва. Смесете малко от пресятото брашно, маята и млякото. Разбъркайте и оставете да втаса за 20-30 минути. Залейте мака с гореща вода и...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп