Пита с орехи и стафиди

Различна идея за бърз и лесен кекс


Приготвяне
60 мин
Порции

10

Начин на приготвянe
Стафидите се накисват в рома за няколко минути, отцеждат се и се овалват в брашно. В дълбок съд се смесват пресятото брашно, захарта, бакпулверът, канелата, кората от лимона и солта. В средата се прави кладенче и в него се слагат олиото и водата. Всичко се разбърква добре с дървена лъжица. Слагат се ядките и стафидите и пак се разбърква.Тестото се слага в намазана с олио и поръсена с брашно тава. Питата се пече на 180°С. Още гореща се поръсва с пудрата захар, смесена с канелата.
Още по темата

От брашното, маслото, солта и водата се замесва тесто. В намазана с масло форма за торта се изсипва тестото. Крушите се обелват, нарязват се на парчета и се варят със...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп