
Топла и вкусна домашна закуска




Смесете маята с 1/2 ч.ч. топла вода, прибавете половината от брашното, разбъркайте добре и оставете на топло място да втаса. Прибавете жълтъците, сол, захар, залейте с топлото мляко, маслото, прибавете останалото брашно и замесете гладко тесто. Оставете да втаса отново за около 2 часа. Пригответе месната плънка, като запържите ситно нарязания лук, добавете каймата и запържете за 8 минути. Добавете кашкавала и разбъркайте. За зелената плънка нарежете на ситно лука, смесете с яйцата, разтопеното масло, подправете на вкус и разбъркайте. Разточете блат от тестото с дебелина 0,5 см. и изрежете с чаша кръгове. На половината кръгче сложете от месната плънка, на другата от зелената и съединете краищата. Намажете готовите пирожки с масло и запечете в загрята до 180 градуса фурна за около 15-20 минути.

