Пирожки с месо и зелен лук

Пирожки с месо и зелен лук Лакомник

Топла и вкусна домашна закуска

Пирожки с месо и зелен лук
Време за приготвяне
Приготвяне
3 часа
Порции
Порции
10
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

2 1/2 ч.ч. брашно

100 г масло

3 жълтъка

1/2 ч.ч. мляко

6 г суха мая

1 яйце

1 ч.л. захар

сол на вкус

черен пипер на вкус

За плънката:

500 г кайма

1 глава лук

2 с.л. олио

100 г кашкавал

За плънката със зелен лук:

2 твърдо сварени яйца

1 връзка зелен лук

1 1/2 с.л. масло

Начин на приготвянe

Смесете маята с 1/2 ч.ч. топла вода, прибавете половината от брашното, разбъркайте добре и оставете на топло място да втаса. Прибавете жълтъците, сол, захар, залейте с топлото мляко, маслото, прибавете останалото брашно и замесете гладко тесто. Оставете да втаса отново за около 2 часа. Пригответе месната плънка, като запържите ситно нарязания лук, добавете каймата и запържете за 8 минути. Добавете кашкавала и разбъркайте. За зелената плънка нарежете на ситно лука, смесете с яйцата, разтопеното масло, подправете на вкус и разбъркайте. Разточете блат от тестото с дебелина 0,5 см. и изрежете с чаша кръгове. На половината кръгче сложете от месната плънка, на другата от зелената и съединете краищата. Намажете готовите пирожки с масло и запечете в загрята до 180 градуса фурна за около 15-20 минути.

Още по темата
Още по темата
Пирожки с пилешко
Запържете в тиган с малко зехтин на средно силен огън месото, наситнения чесън и магданоза. Накрая добавете нишестето, разтворено в 1 к.ч. вода, и разбъркайте....
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц