Пиле с червено вино и лук

Пиле с червено вино и лук Лакомник

Апетитно месце в ароматен сос за 40 минути

Пиле с червено вино и лук
Време за приготвяне
Приготвяне
40 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

400 г пилешко филе

2 домата

1 глава лук

1 червена чушка

1 ч.ч. червено вино

 50 мл зехтин

сол на вкус

2 с.л. доматено пюре

1 скилидка чесън

червен пипер на вкус

Начин на приготвянe

Нарежете на средни парчета пилето и го запържете, като подправите със сол. Преместете месото в средна тенджера и прибавете лука, почистените и нарязани на дребно домати, запържете и залейте с 2 ч.ч. вряла вода. Оставете да кипне за 2 минути. Прибавете още вода, така че да покрие добре продуктите. Прибавете ситно нарязаната чушка, червен пипер, сол, чесъна, доматеното пюре и виното и оставете за 10 минути, при постоянно бъркане. 

Още по темата
Още по темата
Пиле с кисело зеле
Почистеното и измито пиле се слага в дълбок съд, залива се с вода и се вари около 1 час, след което се изважда. Ситно нарязаното зеле се задушава в мазнината до...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц