Пиле с плодова марината

Ароматно и екзотично ястие, с което ще изненадате гостите си


Приготвяне
35 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Прасковите и крушите се измиват, белят и почистват. Режат се на дребно. Добавя се уискито, подправките и 2с.л. зехтин. Разбива се с пасатор. Взема се домакинско фолио. Маже се с половината от плодовото пюре. Отгоре се редят пържолите. Върху тях се маже останалатa част пюре. Покрива се с фолио. Месото се слага се в камера или фризер за 5- 6 часа. Включва се скара за печене или се ползва грил-тиган. Маже се добре с мазнина. Пържолите се размразяват. Отделя се излишното количество плодова марината. Пекат се на скара и от двете страни. Поднасят се топли с гарнитура по желание.
Още по темата

Филетата се подреждат в тавичка. Поръсват се със сол. Поливат се с 2 с.л. зехтин, 100 мл вода и 100 мл мляко. Оставят се за 3- 4 часа да се мариноват. Смокините се...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп