
Невероятен специалитет за празничната трапеза




Филетата се подреждат в тавичка. Поръсват се със сол. Поливат се с 2 с.л. зехтин, 100 мл вода и 100 мл мляко. Оставят се за 3- 4 часа да се мариноват. Смокините се измиват. Ако са по- едри се срязват на две. Синьото сирене се реже на ситно. Полива се с готварската сметана и се разбърква. Маринованите филенца се поръсват с щипка сушен, стрит тарос. Поливат се с 3 с.л. олио и 100 мл вода. Покриват се с алуминиево фолио. Слагат се за печене на умерена фурна. Пекат се така 30 минути. След това се изваждат. Маха се фолиото и се връщат за допичане още 15 минути. В тиган се слагат 2 с.л. олио. Поръсва се щипка сол. Добавят се смокините и сметаната със синьото сирене. Оставя се да се задуши на тих огън 15- 20 минути. Пилешкото филе се гарнира със смокиново- сметанов сос.

