Пиле с билки

Пиле с билки Лакомник

Апетитно и диетично ястие, което се приготвя бързо

Пиле с билки
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 кг пилешки гърди

босилек

риган

мащерка

6-7 скилидки чесън, необелени

1 лимон

250 мл бяло вино

сол

зехтин

Начин на приготвянe

Загрява се фурната на 200 – 220С. В хаванче (или купа) се счукват пресните подправки и зехтина. Не се ситнят подправките, просто се накъсват грубо. Така ще пуснат аромата си най-добре. С пръсти се загребва малко от сместа и се масажира в месото нежно, докато се покрият отвсякъде. Може да се оставят да починат час-два. Подрежда се тавата. Сплескват се необелените скилидки чесън с плоското на нож натиска се с длан силно и се слага в тавата. Нарязва се лимона на кръгчета и се нареждат отгоре, за да не изсъхва пилето, докато се пече. Пече се в средата на фурната, докато месото стане златисто. Сервирайте с гарнитура по желание.

Още по темата
Още по темата
Свински ребра с билки
Ребрата се почистват и се варят за 1 час, заедно с лука, праза, чушките и половината от чесъна. Билките се нарязват на много ситно. Останалият чесън се пресова и се...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц