Пиле със зеле

Класическа, лесна и толкова вкусна рецепта


Приготвяне
60 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
В тенджера се загрява олиото и в него се поставя пилешкото месо, нарязано на порции. Щом промени цвета си, се добавя нарязаното на ситно прясно зеле, а също и настърганите домати. Задушават се за кратко, след което се прибавят водата и подправките. Ястието се оставя да къкри на тих огън около час, като периодично се поглежда дали има нужда да му се долее още вода. Щом месото е готово, а зелето е омекнало, ястието се премества в тавичка и се запича на фурна. По желание се поръсва с пресен ситно нарязан магданоз.
Още по темата

Поставяме пилето да се вари. Лука и морковите настъргваме и ги слагаме в тиган с малко загрято олио да се запържат. Когато са готови, добавяме доматеното...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп