Пиле по аржентински
Разнообразно и вкусно предложение за цялото семейство
Приготвяне
45 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Огнеупорна или обикновена тавичка се омазнява. Най-отдолу се слагат нарязаните на каренца месца, предварително престояли в соев сос. Намазват се леко с майонеза. Отгоре се нареждат нарязаните на кръгчета парчета лук и моркови. Намазват се с майонеза. Накрая се покриват с тънки шайби (или под друга форма) картофи и също се намазват с майонеза. Слага се да се пече около 30 мин. и малко преди да са готови, се прибавя настъргания кашкавал, смесен с останалата майонеза и подправките. Запича се докато хване лека коричка. Могат да се слагат и гъби, но става по тежко. Може вместо майонезата да се използва олио и сметана.
Още по темата
Пилето се измива и се осолява. Намазва се с олио и подправки и се поставя на формата. Картофите се нарязват, слагат се в тавичката, прибавят се гъбите и олио. Слага се...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп