Пиле по хавайски

Пиле по хавайски Лакомник

Нетрадиционна празнична вкусотия

Пиле по хавайски
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 пиле

1 пакетче масло(125 г)

2 с.л. олио

4 кръгчета от ананас

4 филийки сирене(за предпочитане-пушено или топено)

черен пипер

топено сирене или кашкавал

сол

Начин на приготвянe

Изчистете и измийте добре пилето. Натрийте го отвън и отвътре със сол и черен пипер, намажете го с масло. Пъхнете останалата част от маслото във вътрешността и изпечете пилето във фурната. Разделете го след това на 4 порции и ги разпределете в друг съд за печене, намазан с олиото. Върху всяко парче пиле поставете по едно кръгче ананас ,а върху него, по филийка сирене. Запечете ястието на средно силна фурна, докато сиренето се разтопи. Като гарнитура поднесете варен ориз и салата от домати и краставици.

Още по темата
Още по темата
Пиле по царски
Разбийте яйцата с майонезата. Нарежете на ситно лука, целината, чушката, доматите, шунката и гъбите. Запържете ги в загрято олио и залейте с яйчената смес, подправете...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц