Пиле огретен

Икономична вечеря за цялото семейство


Приготвяне
60 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Махаме кожата на пилешкото месо и го сваряваме в тенджера заедно с предварително настъргания кромид лук. Обезкостяваме бутчетата и ги нарязваме на малки парчета. Обелваме картофите и ги нарязваме на кубчета. Слагаме ги в тава с олио и към тях прибавяме месото. Разбъркваме, след което добавяме доматения сос и заливаме ястието с пилешкия бульон. Добавяме риган, сол и черен пипер на вкус. Печем ястието 30 мин във фурна, загрята на 200º. Щом бульонът изври, заливаме ястието със застройка за мусака.
Още по темата

Задушете лука до прозрачност. Сварете броколито за 2 минути и го изцедете. Прибавете го към лука и задушете за 3 минути. Оставете ги леко да се охладят. Прибавете...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп