Пилешко рагу със зеленчуци

Пилешко рагу със зеленчуци Лакомник
Пилешко рагу със зеленчуци
Време за приготвяне
Приготвяне
50 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

4 пилешки филета

2-3 с.л. брашно

сол на вкус

черен пипер на вкус

зехтин

1 глава лук

100 г целина

1 морков

2 скилидки чесън

2 дафинови листа

1 щипка мащерка

1/2 ч.ч. бяло вино

2 ч.ч. пилешки бульон

Начин на приготвянe

Нарежете на едро пилето, нарежете на ситно лука, а останалите продукти на едро. Подправете пилето на вкус и го оваляйте в брашното. Загрейте зехтина и запържете пилето за 5 минути, извадете и в същата мазнина запържете лука до златисто. Прибавете моркова, целината, чесъна, дафиновия лист, машерката, сол, черен пипер, залейте с виното и пилешкия бульон, прибавете пилето и задушете до готовност. Ако соса е прекалено рядък може да прибавите брашно. 

Още по темата
Още по темата
Пилешко филе в конфитюр от червени боровинки
Сложете месото в кипяща подсолена вода и оставете да се вари на силен огън за 10 минути, като отнемате пяната. След това намалете температурата и оставете пилето да се...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц