Гриловано пилешко филе с портокалов сос

Гриловано пилешко филе с портокалов сос Лакомник
Гриловано пилешко филе с портокалов сос
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1/3 ч.ч. зехтин

1/4 ч.ч. босилек, наситнен

1 скилидка чесън, наситнена

1/2 ч.л. сол

1/2 ч.л. черен пипер

8 пилешки филета

За глазурата:

400 г пилешки бульон

3/4 ч.ч. портокалов сок

1/4 ч.ч. захар

3 с.л. масло

2 ч.л. къри сос

1 с.л. портокалова кора, настъргана

1 с.л. джинджифил, настърган

3-4 капки сос табаско

сол на вкус

черен пипер на вкус

 

Начин на приготвянe

Смесете пилето със зехтина, босилека, чесъна, солта и пипера да се покрие добре месото. Оставете за 1 час в хладилник.

В тиган смесете бульона, портокаловия сок, захарта, маслото, кърито, портокаловата кора и джинджифила. Оставете на заври и гответе като бъркате от време на време докато течността намалее с ¾ и глазурата остава по лъжица – около 30 минути. Добавете сос табаско и сол и пипер на вкус.

Намаслете грила, ако е нужно и загрейте на средно силен огън. Намажете пилето с ¼ от глазурата и изпечете по 4 минути от всяка страна. При сервиране полейте с останалата глазура.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц