Много апетитно и екзотично ястие
Пилешките пържоли се зареждат в тавичка. Портокалът се обелва срязва се на две. От всяка половина се изцежда пресен сок с който се поливат пържолите. Към месата се добавя рома, щипката сол, стрит сух риган, скилидката чесън срязана много на ситно и 100 мл вода. Тавичката се покрива с домакинско фолио. Пържолите се оставят така за 5- 6 часа. След това се маха фолиото и се полива 50мл олио. Тавичката се покрива с алуминиево фолио, след което месата се слагат за печене във фурна на 200 градуса. Пекат се така 30 минути, след което се маха фолиото и се връщат за печене още 10- 15 минути. Следят се да не се препекат.
Гарнитурата се приготвя в дълбок тиган. Целината, картофите и морковите се обелват и нарязват. Лука се обелва, измива и нарязва на филийки. Тиганът се слага на загрят котлон. Налива се олио и се слага лука да се позапържи за 2-3 минути. След това се добавят останалите зеленчуци. Поръсва се 1/2ч.л. сол и се налива 150мл вода. Разбърква се внимателно с дървена шпатула. Ястието се похлупва и се оставя да покърки на степен 2 на котлона около 20 минути. След готовност се оттегля и се поръсва със ситно нарязан копър.