Пилешко месо с цитруси

Пилешко месо с цитруси Лакомник

Много апетитно и екзотично ястие

Пилешко месо с цитруси
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

4- 5 пилешки пържоли от бяло месо

1 портокал

1 лимон

50 мл тъмен ром

1 ч.л. сух риган

3-4 скилидки чесън

щипка сол

олио

За гарнитурата:

1/2 глава целина

4-5 картофа

1 морков

2 глави лук

1/2ч.л. сол

1/3 връзка пресен копър

олио

Начин на приготвянe

Пилешките пържоли се зареждат в тавичка. Портокалът се обелва срязва се на две. От всяка половина се изцежда пресен сок с който се поливат пържолите. Към месата се добавя рома, щипката сол, стрит сух риган, скилидката чесън срязана много на ситно и 100 мл вода. Тавичката се покрива с домакинско фолио. Пържолите се оставят така за 5- 6 часа. След това се маха фолиото и се полива 50мл олио. Тавичката се покрива с алуминиево фолио, след което месата се слагат за печене във фурна на 200 градуса. Пекат се така 30 минути, след което се маха фолиото и се връщат за печене още 10- 15 минути. Следят се да не се препекат.

Гарнитурата се приготвя в дълбок тиган. Целината, картофите и морковите се обелват и нарязват. Лука се обелва, измива и нарязва на филийки. Тиганът се слага на загрят котлон. Налива се олио и се слага лука да се позапържи за 2-3 минути. След това се добавят останалите зеленчуци. Поръсва се 1/2ч.л. сол и се налива 150мл вода. Разбърква се внимателно с дървена шпатула. Ястието се похлупва и се оставя да покърки на степен 2 на котлона около 20 минути. След готовност се оттегля и се поръсва със ситно нарязан копър. 

Още по темата
Още по темата
Пълнено пилешко в бутер тесто
От пилешките гърди се оформят пържоли. Поръсват се с черен пипер, заливат се с виното и се оставят да се мариноват. Морковите се бланшират и след това измиват със...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц