Пилешки котлети пане

Апетитни и крехки, поднесени с прекрасна гарнитура


Приготвяне
45 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Котлетите се приготвят от бутчетата и гърдите на пилето. От едно пиле могат да се приготвят 4 котлета - два от бялото месо и два от бутчетата. Костта на бутчетата се отстранява, като вътрешната страна на бутчето се разрязва по дължина и внимателно се орязва около костта. Кожата, ципите и сухожилията също се отстраняват, за да не се свие и обезформи при пърженето. Подготвените парчета месо се начукват леко с дървено чукче и се поръсват със сол и черен пипер. Потапят се в тестото за пържене, приготвено от яйцата, брашното, прясното мляко и настъргания кашкавал. Овалват се в галетата и се изпържват от двете страни до зачервяване в обилна сгорещена мазнина.
Още по темата

Чесънът се пресова. Котлети се смесват с всички продукти в голяма купа. Всичко се разбърква добре. Купата се покрива и се оставя в хладилник за 3 часа или за цяла...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп