

Актрисата Силвия Петкова се е научила да готви най-вече от своята баба.
"Прави страхотна гръцка мусака с кайма и патладжани. Всичко, което приготвя, е уникално вкусно", споделя Силвия. Тъй като постоянно е на сцена, любимата на Куката в "Под прикритие" внимава с какво се храни, но не брои калории. Не яде много сладко, тестено, пържено, но не защото са вредни, просто не ги обича толкова. Не пие и газирано, защото видимо се отразява на фигурата. През зимата обикновено минава на разделно хранене, за да не трупа излишни килограми.
Необходими продукти:
500 г пилешки гърди
1 и 1/2 ч.ч. ориз
джоджен
сол
чесън
1 домат
бульонът от пилето
За заливката: 2-3 яйца
кисело мляко
Начин на приготвяне:
Сварявате пилешките гърди и ги нарязвате на ситно. Варите и ориза в 1 ч.ч. от бульона от пилето, докато го поеме. Смесвате го със ситно нарязаното месо, добавяте подправките на вкус, посолявате. Слагате настъргания домат. Доливате и останалия бульон и печете на умерена фурна, докато оризът го поеме. Правите заливка от 2-3 яйца и кисело мляко, заливате мусаката и допичате, докато се зачерви.

