Пилешка добруджанска яхния

Пилешка добруджанска яхния Лакомник
Пилешка добруджанска яхния
Време за приготвяне
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
Порции
5
Автор
Радослава Кирилова, Кюстендил
Лакомник Необходими продукти

5 пилешки бутчета

150 мл олио
1/2 кг кромид лук
250 г арпаджик
250 г домати
250 г червени чушки
25 г брашно
1-2 дафинови листа
1 връзка магданоз
10 г червен пипер
5-10 зърна черен пипер 
сол на вкус

Начин на приготвянe

Бутчетата се запържват леко в горещо олио, след което се изваждат и в същия съд около 30 минути се задушават нарязаният на филийки лук, обелените главички арпаджик и нарязаните на кръгчета червени чушки. 

Прибавя се брашното и се запържва 5-10 минути. Поръсва се с червен пипер, разбърква се и се разрежда с 1 л гореща вода.

В същия съд се слагат ситно нарязаните червени домати, черният пипер на зърна, дафиновият лист и чубрицата. Пилешките бутчета се слагат при зеленчуците и ястието се задушава във фурна (180°С) около 1 час. Когато стане готово, се поръсва със ситно нарязания магданоз.

Още по темата
Още по темата
Запечени бутчета със зимни зеленчуци
Загрейте фурната до 200 градуса. Сложете всички зеленчуци в тава и ги подправете със сол на вкус, разбъркайте с ръце, разпределете ги равномерно и залейте с 1 ч.ч....
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц