

Актрисата Лилия Маравиля е специалсист на и на българската, и на италианската кухня. Тя е омъжена за италианец и от години съчеват традиционните за двете страни вкусове. Лилия типично по български обича пастата леко пикантна и е зашпалила и половинката си Лука по нашите люти чушки.
Необходими продукти:
1 връзка пресен джоджен
1 връзка пресен босилек
2 скилидки чесън
1 чаша пармезан
6 с.л. зехтин
500 г тортелини, готови с пълнеж от сирене
1/2 кедрови ядки
лют пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Джодженът, босилекът, лютият пипер, чесънът и пармезана, 5 с.л. зехтин се пасират в блендер, докато се получи гладка смес. Тортелите се варят в голяма тенджера с подсолена вряща вода, докато са готови за консумиране. Боровите ядки се запичат в тефлонов тиган за 1 мин. Тортелите се изцеждат и прехвърлят с купа за сервиране. Заливат се със соса от подправки, поръсват се с кедровите ядки и се разбъркват добре. Сервират се горещи.

