Пикантни тортелини на Лилия Маравиля

Пикантни тортелини на Лилия Маравиля Лакомник
Пикантни тортелини на Лилия Маравиля
Автор:Лакомник

Актрисата Лилия Маравиля е специалсист на и на българската, и на италианската кухня. Тя е омъжена за италианец и от години съчеват традиционните за двете страни вкусове. Лилия типично по български обича пастата леко пикантна и е зашпалила и половинката си Лука по нашите люти чушки.

Необходими продукти:

1 връзка пресен джоджен

1 връзка пресен босилек

2 скилидки чесън

1 чаша пармезан

6 с.л. зехтин

500 г тортелини, готови с пълнеж от сирене

1/2 кедрови ядки

лют пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Джодженът, босилекът,  лютият пипер, чесънът и пармезана, 5 с.л. зехтин се пасират в блендер, докато се получи гладка смес. Тортелите се варят в голяма тенджера с подсолена вряща вода, докато са готови за консумиране. Боровите ядки се запичат в тефлонов тиган за 1 мин. Тортелите се изцеждат и прехвърлят с купа за сервиране. Заливат се със соса от подправки, поръсват се с кедровите ядки и се разбъркват добре. Сервират се горещи.

Още по темата
Още по темата
Пиле със зеле на Никол Станкулова
Кулинарните умения на синоптичката от Нова телевизия Никол Станкулова я превръщат в мечтаната жена за всеки мъж. За да поддържа перфектната си фигура Никол не...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц