Апетитна, евтина и бърза идея за вечеря
Бобът се накисва за 24 часа, предварително във вода. На следващият ден се излива старата вода и се налива нова чиста. Количеството е 3- 4 пръста над нивото на зърната. Съдът се поставя на включен котлон. Когато заври водата се добавя лукът, нарязан на ситно и морковът настърган на ренде. Похлупва се и се оставя да се вари на тих огън. Каймата се изважда от обвивката на наденичките. Взема се тиган. Наливат се 2 с.л. олио и съдът се поставя на включен котлон. Когато загрее мазнината се добавя мляното месо. Запържва се за 5- 10 минути. Непрекъснато се бърка с дървена лъжица или шпатула. Свареният боб се прехвърля заедно с бульона в гювеч. Добая се доматен сок, 1/2 ч.л. сол, 1/2 ч.л. червен пипер, 1 суха, сладка червена чушка и запържената кайма. Обърква се за да се овкуси равномерно. Яденето се пече на умерена фурна 30 минути. Накрая се поръсва сух, стрит джоджен. Поднася се топло.