Печен бял боб с кайма

Печен бял боб с кайма Лакомник

Апетитна, евтина и бърза идея за вечеря

Печен бял боб с кайма
Време за приготвяне
Приготвяне
90 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 1/2 ч.ч. бял боб

1 глава лук

4-5 пресни наденички

1  чушка

1 морков

1 к.ч. доматен сок

1/2 ч.л. сол

1/2 ч.л. червен пипер

2 с.л. олио

Начин на приготвянe

Бобът се накисва за 24 часа, предварително във вода. На следващият ден се излива старата вода и се налива нова чиста. Количеството е 3- 4 пръста над нивото на зърната. Съдът се поставя на включен котлон. Когато заври водата се добавя лукът, нарязан на ситно и морковът настърган на ренде. Похлупва се и се оставя да се вари на тих огън. Каймата се изважда от обвивката на наденичките. Взема се тиган. Наливат се 2 с.л. олио и съдът се поставя на включен котлон. Когато загрее мазнината се добавя мляното месо. Запържва се за 5- 10 минути. Непрекъснато се бърка с дървена лъжица или шпатула. Свареният боб се прехвърля заедно с бульона в гювеч. Добая се доматен сок, 1/2 ч.л. сол, 1/2 ч.л. червен пипер, 1 суха, сладка червена чушка и запържената кайма. Обърква се за да се овкуси равномерно. Яденето се пече на умерена фурна 30 минути. Накрая се поръсва сух, стрит джоджен. Поднася се топло.

Още по темата
Още по темата
Печен боб с наденица
Бобът се измива и се накисва в студена вода за една нощ. Измива се отново и на два пъти след завирането му се сменя водата. Ври до готовност с малко олио и не...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц