Печено ризото с наденца

Вкусно, ароматно и икономично ястие


Приготвяне
60 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Бульонът се кипва, след което се оставя да къкри на тих огън. В тиган се сгорещява мазнината. Изпържват се надениците от двете страни. Прехвърлят се върху кухненско руло и се нарязват на парчета. Лукът и чесънът се запържват в същия тиган, където са се пържили надениците. Добавя се оризът и всичко се разбърква. Сипва се бульонът и се прибавят надениците. Ястието се прехвърля в огнеупорна тава, завива се с фолио и се оставя да се пече 15-20 минути в предварително загрята на 180С фурна. След това фолиото се маха и се оставя още около 15 минути във фурната. Накрая се поръсва с пресен магданоз.
Още по темата

Нарежете на ситно бекона, почистете чушките и ги нарежете на кубчета. Запържете бекона, добавете чушките и пържете докато чушките омекнат, за около 10 минути....
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп