Печени картофи с извара
Икономично и много вкусно предложение за обяд или вечеря
Приготвяне
70 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Картофите се измиват и се надупчват на няколко места с остра клечка.Всеки картоф се завива в алуминиево фолио. Пекат се в предварително загрята фурна на 220С до готовност. Изваждат се от фолиото и всеки картоф се разрязва на кръст. Леко се натиска отгоре, за да се разтвори.
Изварата се смесва със ситно нарязания лук, копър, чесън, настъргания пармезан и се овкусява със сол и черен пипер. С тази смес се пълнят разрязаните картофи. Сервирайте със салата.
Още по темата
Сложете картофите в тава с незалепващо покритие. Върху всеки капнете малко олио и посолете. След това обтрийте добре картофите, за да се овкусят от всички страни....
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп