Печени картофи със сос
Изключително вкусно и лесно за приготвяне ястие
Приготвяне
60 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Картофите се сваряват, обелват и се нарязват на колелца. Нареждат се в тавичка и се поръсват с настърган кашкавал. Сосът се приготвя от олиото, счуканите скилидки чесън и ситно нарязания лук. Прибавя се брашното и се допържва. След това се налива прясното мляко и се слагат подправките. С този сос се заливат картофите и се запичат до зачервяване.
Още по темата
Загрейте предварително фурната до 225 градуса. Хубаво измийте картофките, защото ще ги ползвате с кората (би било добре, ако са пресни). Не се тревожете: след около 40...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп