
Невероятно вкусна комбинация от картофи, чесън и копър




Загрейте предварително фурната до 225 градуса. Хубаво измийте картофките, защото ще ги ползвате с кората (би било добре, ако са пресни). Не се тревожете: след около 40 минути тя ще се превърне в хрупкаво, златисто и вкусно удоволствие. Сложете измитите зеленчуци да се варят за 10-15 минути. Врялата вода ще ги "изкъпе" допълнително и ще намали времето за печене. Извадете картофите от врящата вода, изцедете ги и направете тънки разрези във всеки един от тях с помощта на нож. Гледайте въпросните разрези да са на интервали, приблизително 3 милиметра един от друг. Важното е да не сплескате картофа, докато го разрязвате. След това ги наредете в подходяща тавичка. Скрийте скилидките чесън и кубчетата масло между разрезите. Поръсете картофите със сол и зехтин. После ги оставете поне за 40 минути във фурната. Малко преди да са готови ги полейте с още зехтин, за да станат по-хрупкави.

