
Интересно и свежо предложение за обяд или вечеря




Бутчетата се измиват. Слагат се в дълбока тенджера. Долива се 500 мл вода и съдът се поставя на включен котлон. Когато кипне водата се оставят да се варят в продължение на 30- 40 минути, след което се оттеглят от котлона. Сушените сливи и кайсиите се слагат в купичка. Заливат се с 50мл коняк и се оставят да престоят така 15 минути. В тавичка се зареждат бутчетата. Морковите и целината се обелват и нарязват. Зареждат се около бутчетата. Червеният лук се нарязва на кръгове. Разпределя се равномерно в тавичката. Накрая се слагат изкиснатите сушени плодове. Ястието се залива с 300 мл доматен сок и 200 мл прецеден бульон от бутчетата. Поръсва се 1 ч.л. червен пипер и 1 ч.л. сол. Покрива се с парче алуминиево фолио и се слага във фурна. Пече се на умерена фурна. След това се маха фолиото и се оставя още 20 минути да се запекат бутчетата и да хванат коричка.

