Пилешки бутчета със сметанов сос

Пилешки бутчета със сметанов сос Лакомник

Много апетитно и хранително ястие

Пилешки бутчета със сметанов сос
Време за приготвяне
Приготвяне
90 мин
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

6 пилешки бутчета (може да се използва и филе от бялото месо)

½ кг пресни гъби или 1 буркан стерилизирани

250 г черни маслини (без костилки)

300 г топено сирене

300 г пушено сирене

400 г заквасена сметана

250 мл бяло вино или розе

Начин на приготвянe

В глинен гювеч се нарежда на дъното пилешкото месо, добавят се нарязаните на половинки гъби и маслини. Добавят се различните сирена, сметаната и виното (ако не обичате по-гъст сос, може да долеете 250 мл вода). Пече се в умерена фурна около час, докато месото омекне и се разтопят сирената. Сервира се с гарнитура по избор.

Още по темата
Още по темата
Пилешки бутчета по азиатски
Смесете всички съставки в голям тиган. Покрийте и гответе около четири часа на средно силен огън или 8 на бавен. Внимателно преместете бутчетата в чиния за сервиране...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц