Патладжани на фурна с млечна заливка

Апетитна и здравословна запеканка за обяд


Приготвяне
40 минути
Порции

4

Начин на приготвянe
Патладжаните се почистват, измиват се и се нарязват на филии с дебелина 0,5 см. Посоляват се и се оставят да престоят около половин час. Отцеждат се и се изпържват в сгорещената мазнина. Нареждат се в тавичка на два реда, като първият ред се поръсва с настърганото сирене, предварително смесено с млян черен пипер на вкус и с част от ситно нарязания магданоз. Върху втория ред патладжани се нарязват на кръгчета доматите. Посолява се леко и се поръсва с другата част от магданоза. Останалата от пърженото мазнина се излива равномерно върху ястието. След това се залива с разбитите яйца и прясното мляко. Пече се в силна фурна. Поднася се с подлучено с чесън и кисело мляко.
Още по темата

За босилковия зехтин
Сварете листата от босилека в 4 чаши подсолена вода. Изцедете водата и изстудете листата под студена струя течаща вода. Изсушете босилека и го...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп