Запечени патладжани с кашкавал и домати



Приготвяне
Порции

0

Начин на приготвянe
Измийте и нарежете патладжаните на дълги филии, като ги поставите в подсолена вода за 15-20 минути. Намажете огнеупорна форма за печете с растително масло, настържете кашкавала на едро ренде, почистете чесъна и го нарежете на ситно, и го смесете с кашкавала. Измийте, подсушете доматите, като ги нарежете на тънки кръгчета. Извадете патладжаните от водата, подсушете ги с хартия и ги поставете във формата за печене. Върху всяко парче патладжан поставете от сместа с кашкавала. Запечете в предварително загрята фурна на умерена температура за 20-25 минути до готовност. Сервират се поръсени със ситно нарязан магданоз.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп