Патладжанени рулца с извара

Прекрасно предястие с малко средства и усилия


Приготвяне
60 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Нарежете патладжана на дължина на филийки с дебелина 1 сантиметър. Посолете ги леко и ги оставете да се отцедят на наклонена дъска за рязане - така се отнема горчивината на зеленчука. След около 30 минути е готов за топлинна обработка. Ще ви е необходима електрическа скара или грил тиган да изпечете патладжанените филии. След като ги изпечете ги оставете настрани, за да се охладят. Пригответе си сместа за пълнене на рулца през това време - смесете крема сиренето, изварата, нарязаните лук и магданоз, счуканите орехи, чесън и подправките. Охладените патладжанени филии се намазват със сместа и се навиват на рулца. Оставят в хладилника да се стегнат.
Прекрасно предястие, което отлично се съчетава с традиционната българска ракия
Още по темата

Филетата от риба се начукват леко и се мариноват със сол, черен пипер и лимонов сок. Престояват около 1 час. Морковите се рендосват на едро ренде и се задушават в...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп