Патладжанени рулца с чесън
Приготвяне
45 минути
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Измийте и нарежете патладжаните на дълги и тънки филии. Намажете ги със сол и ги оставете да престоят 15 минути, след което изцедете образувалия се сок. Нарежете доматите на кубчета и ги смесете със ситно нарязания чесън. Всяка филия патладжан потопете в разбитите яйца, а след това ги оваляйте в брашното. Запържете в предварително загрята мазнина и от двете страни за около 4 минути, от всяка страна.
Извадете готовите патладжани и поставете от плънката с доматите в единия край. Завийте, за да се получи руло и закрепете с клечка за зъби или пластмасова шпагичка. Поднесете рулцата топли или студени като гарнитура.
Още по темата
Загрейте фурната до 200 градуса. Тиквичките и патладжаните нарежете на тънки филии, по дължина на зеленчука. Каперсите нарежете на дребно. Доматите също нарежете на...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп