Паста със сьомга и сметана

Лесен и апетитен аламинут за вечеря


Приготвяне
40 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Сварете пастата в подсолена вода. Задушете суровата сьомга на средно силна фурна за 3-4 минути в покрит съд с 1 с.л. вода. В отделен съд задушете ситно нарязания лук и счукания чесън в маслото. Гответе, докато лукът омекне. Добавете виното и сметаната и върнете обратно във фурната за още 2 минути. Накъсайте сьомгата на парчета. Добавете отцедената паста, залейте със сметановия сос, разбъркайте добре и поднесете, поръсена с пресен босилек. По желание поръсете с настърган пармезан.
Още по темата

Сварете спагетите според указанията на опаковката. Изцедете ги като запазите 1 ч.ч. от водата. Нарежете спанака и магданоза. В тенджерата изсипете водата от...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп