Паниран шницел от зеленчуци

Паниран шницел от зеленчуци Лакомник

Вкусно и лесно хапване за обяд или вечеря

Паниран шницел от зеленчуци
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

7-8 картофа

1 глава лук

200 г грах

200 г царевица

2 печени чушки

200 г сирене

4 яйца

5 с.л. масло

1 ч.ч. галета

1 с.л. чубрица

сол

олио

черен пипер

Начин на приготвянe

В маслото се запържват нарязаният лук, изцедените от консервите грах и царевица и нарязаните на ситно чушки. Картофите се сваряват, обелват и се настъргват на едро ренде. Прибавят се при задушените зеленчуци, натрошава се сиренето, слага се черният пипер и чубрицата, сол и 2 яйца. Разбърква се добре и от сместа се оформят шницели. Те се овалват в галета, разбитите яйца и се пържат в сгорещено олио.

Още по темата
Още по темата
Пилешки шницел по словашки
Начукайте леко пилешките филета. В чиния смесете 1 2/3 ч.ч. хлебни трохи със сусамените семена, в друга чиния сипете брашното със сол и черен пипер, в трета разбийте...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц