Пилешки шницел по словашки

Пилешки шницел по словашки Лакомник
Пилешки шницел по словашки
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

4 пилешки филета

2 с.л. брашно

сол на вкус

черен пипер на вкус

2 яйца

1 2/3 ч.ч. трохи от хляб

2 с.л. сусамени семена

30 г масло

8 картофа

60 г зехтин

1 с.л. галета

2/3 ч.ч. настърган кашкавал

1 ½ ч.ч. червен пипер

Начин на приготвянe

Начукайте леко пилешките филета. В чиния смесете 1 2/3 ч.ч. хлебни трохи със сусамените семена, в друга чиния сипете брашното със сол и черен пипер, в трета разбийте яйцата. След това оваляйте филетата първо в брашното, яйцата и накрая в хлебните трохи. Загрейте маслото и запържете за 2-3 минути месото от всички страни, а когато са готови ги извадете върху хартия да поеме мазнината.

Загрейте фурната до 200 градуса. Почистете картофите и ги разрежете на половина и ги смесете заедно с червения пипер, галетата и кашкавала. Поръсете със зехтин и запечете за 30 минути, като покрийте с фолио. 15 минути преди са готови картофите махнете фолиото и оставете да се запекат. Сервирайте панираното пиле с картофите.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц