Пилешки шницел по словашки
Приготвяне
Порции
0
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Начукайте леко пилешките филета. В чиния смесете 1 2/3 ч.ч. хлебни трохи със сусамените семена, в друга чиния сипете брашното със сол и черен пипер, в трета разбийте яйцата. След това оваляйте филетата първо в брашното, яйцата и накрая в хлебните трохи. Загрейте маслото и запържете за 2-3 минути месото от всички страни, а когато са готови ги извадете върху хартия да поеме мазнината.
Загрейте фурната до 200 градуса. Почистете картофите и ги разрежете на половина и ги смесете заедно с червения пипер, галетата и кашкавала. Поръсете със зехтин и запечете за 30 минути, като покрийте с фолио. 15 минути преди са готови картофите махнете фолиото и оставете да се запекат. Сервирайте панираното пиле с картофите.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп