Запечени картофи с шунка и кашкавал

Запечени картофи с шунка и кашкавал Лакомник
Запечени картофи с шунка и кашкавал
Време за приготвяне
Приготвяне
1 час
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

4 картофа

1/2 ч.ч. шунка, нарязана на ситно

1/2 ч.ч. кашкавал, настърган

2 скилидки чесън, намачкани

 2 ч.л. масло

1/2 ч.ч. прясно мляко

1 с.л. магданоз, наситнен

1/4 ч.л. сол

1/4 ч.л. лют червен пипер

Начин на приготвянe

Загрейте фурната на 240 градуса. Набодете картофите с вилица и ги наредете в тавичка за микровълнова фурна и покрийте с хартия за печене. Гответе ги около 6 минути, обърнете и повторете. Нарежете ги наполовина и издълбайте средата, за да останат купички.

В тиган загрейте маслото на средно силен огън. Добавете чесън и сотирайте 30 секунди. Добавете мляко и оставете на заври. Полейте издълбаните картофи с млякото и чесъна. Добавете шунката, половината кашкавал, солта, пипера и разбъркайте добре. Напълнете картофените купички със сместа. Поръсете останалия кашкавал. Печете на 240 градуса около 8 минути или докато кашкавалът се зачерви.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц