Запечени картофи с шунка и кашкавал



Приготвяне
1 час
Порции

4

Начин на приготвянe
Загрейте фурната на 240 градуса. Набодете картофите с вилица и ги наредете в тавичка за микровълнова фурна и покрийте с хартия за печене. Гответе ги около 6 минути, обърнете и повторете. Нарежете ги наполовина и издълбайте средата, за да останат купички.
В тиган загрейте маслото на средно силен огън. Добавете чесън и сотирайте 30 секунди. Добавете мляко и оставете на заври. Полейте издълбаните картофи с млякото и чесъна. Добавете шунката, половината кашкавал, солта, пипера и разбъркайте добре. Напълнете картофените купички със сместа. Поръсете останалия кашкавал. Печете на 240 градуса около 8 минути или докато кашкавалът се зачерви.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп