Ориз с говеждо по средиземноморски

Ориз с говеждо по средиземноморски Лакомник

Ароматно ястие с богат и наситен вкус

Ориз с говеждо по средиземноморски
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 1/2 ч.ч. ориз
зехтин
1 глава лук
500 г телешка кайма
1 ч.л. бахар 
2-3 скилидки чесън
3/4 ч. л. карамфил
3/4 ч. л. канела
сол и черен пипер
пресен магданоз
100 г кедрови ядки
100 г бадеми
100 г стафиди

Начин на приготвянe

Накиснете ориза в студена вода за 15 минути. Изцедете добре.

Междувременно задушете нарязания лук в зехтина на средно висока температура. Добавете каймата и гответе за кратко. Овкусете с подправките и оставете да се готви 10-15 минути. Добавете ориза и залейте вода, колкото да покрие ориза, и 1 с.л. зехтин. Гответе докато водата се изпари и оризът не е твърд или прекалено сварен. Гарнирайте с магданоз, препечени орехови ядки, бадеми и стафиди.

 

Още по темата
Още по темата
Пиле с ориз и сини сливи
Нарязваме месото. Счукваме чесъна с малко сол и разбъркваме с черния, червения пипер и соевия сос. Намазваме месото с получената смес и оставяме за 15 минути...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц