Огретен с патладжани
Леко и икономично предложение в делничните дни
Приготвяне
50 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Почистете патладжаните, обелете ги и ги нарежете. Изпържете ги в сгорещена мазнина, след което ги прехвърлете в подходяща тавичка. Към тях прибавете нарязаните домати, настъргания кашкавал, скълцания магданоз, сол и разбъркайте. При прекалено гъста смес може да разредите с малко прясно мляко. Запечете леко в умерена фурна и залейте с Бешамелов сос, приготвен от запърженото в мазнина брашно, разредено с прясното мляко при непрекъснато бъркане и посолено на вкус.
Още по темата
Нарязаният лук се задушава в част от маслото. Прибавят се нарязаните на дребно гъби и се задушават до омекване. Слагат се оризът, нарязаните домати, копър, сол и черен...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп