Огретен със суджук

Много лесно и приятно за приготвяне ястие


Приготвяне
80 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Загрява се фурната на 200 градуса. Намаслява се тава за печене. Разбиват се яйцата с млякото, мащерката, солта и пипера. В тавата се нареждат пласт картофи. След това се нареждат пласт суджук и се поръсва с половината от кашкавала. Сипва се отгоре една трета от яйчната смес. Така се реди като се завършва с яйчна смес. Пече се около 1 час като се проверява готовността. Ако е необходимо се покрива с фолио за печене. Картофите трябва да са готови, така че се проверява с вилица. Сервира се топло или на стайна температура.
Още по темата

Махаме кожата на пилешкото месо и го сваряваме в тенджера заедно с предварително настъргания кромид лук. Обезкостяваме бутчетата и ги нарязваме на малки...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп