Нови подправки обогатяват постните ястия

Нови подправки обогатяват постните ястия Лакомник

Използвайте билки, за да подчертаете вкуса на зеленчуците

Нови подправки обогатяват постните ястия
Автор:Лакомник

Много хора смятат салатите и постните ястия за безвкусни и скучни, но причината затова е липса на познание относно тяхното правилно овкусяване. Освен различните сосове и дресинги (пресни и сготвени), можете също така да добавите специални подправки, които да обогатят вкуса. 

Има случаи, когато дадена подправка ще направи зеленчука много по-вкусен, ако е добавена в подходящите количества. Не се страхувайте да изпробвате нови рецепти в тази насока и ще останете очаровани и изумени от важността на подправките в есенните салати.

Има два различни вида подправки що се отнася до есенните салати и зеленчукови ястия. Това са традиционните като босилек, магданоз, кориандър и естрагон и такива, които са по-пикантни с по-натрапчив вкус. Добавете например една щипка анасон, черна горчица и черен сусам, за да се обогати вкусът.

Цикорията ще добави свежест в салатите и ястията с чушки, но тя може да се използва и като специална добавка заедно с магданоз. Сухият кантарион и листата на кориандъра са идеални за картофите. 

Още по темата
Още по темата
Патладжани с домати и пресни подправки
Измийте добре всички продукти. Пасирайте всички зеленчуци, освен патладжаните и ги сложете в дълбок съд, като прибавите сол, захар, оцет, ситно нарязаните копър и...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц