Млечен пандишпан

Млечен пандишпан Лакомник

Много лесен, сладък и ароматен сладкиш

Млечен пандишпан
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

7 яйца

3 с.л. кристлна

1 ч.ч. пудра захар

1 ванилии

1/2 ч.ч брашно

700 мл прясно мляко

 

Начин на приготвянe

Първо отделете белтъците от жълтъците. Разбийте жълтъците с пудрата захар до получаването на пяна. При непрекъснато бъркане добавете брашното. Последно се добавят разбитите на сняг белтъци и внимателно се объркват. Сместа се изсипва в предварително намазнена и набрашнена тава и се пече около 30 минути на загрята на 180С фурна. Докато пандишпанът се пече, прясното мляко се обърква с кристалната захар и се кипва. Добавят се ванилиите и се разбърква добре. Охладения пандишпан се залива с горещото подсладено мляко и се нарязва на парчета.

Още по темата
Още по темата
Млечен крем с лешници
Лешниците се запичат и смилат. Заливат се с водата, накисват се и се прецеждат през марля. Разбъркват се с брашното и захарта и се варят на бавен огън при...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц