Мекици с шунка
Втасват за нула време и се топят в устата
Приготвяне
50 минути
Порции
6
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Брашното се пресява 2-3 пъти с бакпулвера. Маслото се разбива с яйцата, солта, червения пипер и накрая се прибавят киселото мляко, брашното и смачканите сварени картофи. Омесва се гладко тесто и се оставя да престои в хладилник 30 мин. Разточва се кора с дебелина 0,5 см и се нарязва на квадрати със страна 6 см. Шунката се нарязва на ситно, прибавят се доматеното пюре, настърганото сирене, кимът, магданозът, яйцето и се разбърква добре. Получената плънка се слага в средата на квадратите и се прегъва по диагонал. Краищата се намазват с разбитото яйце и се притискат. Пирожките се намазват с разбито с 1 с.л. прясно мляко яйце, подреждат се в намазнена тава и се пекат в умерена фурна 20 мин.
Още по темата
Маята смесете с малко брашно, захар, оцет и вода. После добавете и останалото брашно, киселото мляко и вода, лъжичката зехтин. Омесете с ръце еластично тесто, в което...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп