Мекици с месо

Домашни вкусотии за закуска


Приготвяне
60 минути
Порции

12

Начин на приготвянe
Разтворете маята с прясното мляко, солта и брашно за да се получи смес с гъстота на кексово тесто и оставете да втаса. Киселото мляко се смесва със содата, ако месите на ръка го добавяте към втасалата мая. Прибавяте от брашно и замесвате меко тесто, което се оставя, завито на топло да втаса за втори път. Пригответе плънката като запържите ситно нарязания лук, раздробената кайма, подправете и запържете до готовност на каймата. Вземете топче от тестото, оформете мекица и изпържете в силно загрято олио на котлон, върху полуготовата мекица сложете от плънката, оставете за минутка в тигана и извадете. Повторете с останалото тесто.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп