Медальон със спанак
Апетитен специалитет с телешко за вечеря
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
6
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Филетата се овалват в брашно и се пържат в смес от масло и олио. Спанакът се нарязва и се задушава в малко масло, 1 к.ч. вода, магданоз, сол и черен пипер. Яйцата се разбиват, потапят се филийките хляб и се пържат в гореща мазнина. Върху изпържените филийки се слага дебел слой от спанака и отгоре се слага парче от филето. Брашното се размива в прясното мляко и се слага на огъня да се сгъсти, поръсва се с черен пипер и се заливат филетата. Доматите се нарязват на филийки и се поднасят като украса на медальона.
Още по темата
Изчиства се добре шкембето и се слага да се вари докато омекне. Изцежда се от водата и се нарязва на тънки ивички. Запържва се лукът с мазнината и малко брашно....
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп