
Изкусителен и икономичен домашен десерт




Стъпка 1
Смесете брашното с маргарина и разбъркайте първо с лъжица, а след това с ръце. Отделно разбийте яйцата, постепенно прибавяйте захарта и разбийте добре. Прибавете към яйцата сметаната, содата, угасена в оцет, прибавете към брашното и замесете тесто. При необходимост добавете още брашно, но не много, защото трябва да получите ронливо маслено тесто. Разделете тестото две части, една по-голяма и една по-малка.
Стъпка 2
По-голямата завийте и оставете в хладилника. Поръсете плота с брашно, разделете по-малката част на три топки и ги оставете да стегнат в камерата. След това ще можете да ги настържете. Извадете голямата топка, разточете в намаслена тава, намажете с конфитюр равномерно, поръсете с малко парченца допълнителен маргарин, равномерно настържете замръзналото тесто отгоре и запечете до готовност в загрята на 180 градуса – около 30 минути.

